Romana Jerković primila marokansku veleposlanicu Nour El Houda Marrakchi

Zagreb – Predsjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju Romana Jerković primila je veleposlanicu Kraljevine Maroka u Republici Hrvatskoj Nour El Houda Marrakchi. 
  
Dužnosnice su potvrdile vrlo dobre i prijateljske bilateralne odnose dviju zemalja s mogućnošću daljnjeg napretka, posebice na gospodarskom području.

Veleposlanica je izvijestila predsjednicu Odbora o povijesti i trenutačnoj političkoj situaciji u zemlji i problemima Zapadne Sahare. Zastupnica Jerković izrazila je nadu da će zainteresirane strane dogovorom doći do rješenja koje je svima prihvatljivo i trajno. – Republika Hrvatska podržava napore UN-a i međunarodne zajednice za pronalaženje takvog rješenja, naglasila je. 

Na sastanku se razgovaralo o poljoprivrednom i ribarskom sporazumu Europske unije i Maroka te jačanju gospodarske suradnje dviju zemalja, posebice u području obnovljivih izvora energije, građevinarstva, poljoprivrede, željezničke industrije i infrastrukture. Predsjednica Odbora i veleposlanica izrazile su zadovoljstvo i dosadašnjom parlamentarnom suradnjom u okviru skupine prijateljstva.
 

Autor: Odbor za međuparlamentarnu suradnju