Rusko parlamentarno izaslanstvo u posjetu Hrvatskome saboru

Zagreb - Predsjednik Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač sastao se u petak s izaslanstvom Odbora za međunarodne poslove Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije koje predvodi predsjednik Odbora Konstantin Kosačov. Uz Miru Kovača sastanku su nazočili i članovi Odbora Miroslav Tuđman, Vedran Babić, ujedno i voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva te Ivan Ćelić. 

Hrvatsko-ruski bilateralni odnosi, mogućnosti suradnje na području jugoistočne Europe, odnos Hrvatske i Rusije s trećim zemljama te razmjena pogleda na pojedine krizne situacije na globalnoj razini bile su središnje teme susreta hrvatskog i ruskog izaslanstva. 

Predsjednik Odbora za međunarodnu suradnju Kosačov potvrdio je zainteresiranost ruske strane za intenziviranjem parlamentarnih odnosa, dinamiziranjem susreta dvaju odbora za vanjsku politiku te posjeta na visokoj i najvišoj razini. Istaknuo je značajnu ulogu koju u odnosima dvaju parlamenata imaju međuparlamentarne skupine prijateljstva te je najavio da će ruska strana, u što skorije vrijeme, osnovati Rusko–hrvatsku međuparlamentarnu skupinu prijateljstva u svojoj Skupštini i što prije obnoviti suradnju i na toj razini.
 

Autor: Služba za medije