Sabor nastavlja rad u utorak raspravom o paketu poreznih zakona

Zagreb - Zastupnici su u petak završili zasjedanje uobičajenim podnevnim glasovanjem o raspravljenim točkama. 

Natpolovičnom većinom, koliko je potrebno za njihovo donošenje, zastupnici su podržali izmjene Zakona o sustavu državne uprave te izmjene Zakona o ustrojstvu i djelokrugu ministarstava i drugih središnjih tijela državne uprave kojim se Središnji ured za upravljanje državnom imovinom preoblikuje u Ministarstvo državne imovine. Sa 115 glasova "za", četiri "protiv" i četiri "suzdržana" podržali su prijedlog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije da se Blago Markota imenuje vršiteljem dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a.

Saborski su zastupnici podržali i prošlogodišnje Izvješće o radu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je donijelo 94 odluke o pokretanju postupaka protiv dužnosnika, 55 odluka o nepokretanju i 103 konačne odluke. Potvrdili su i Financijsko izvješće Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) za 2015., a dali su i "zeleno svjetlo" Polugodišnjoj informaciji o financijskom stanju, stupnju ostvarenja stabilnosti cijena i provedbi monetarne politike. Jednoglasno je podržano i Izvješće o radu Odbora za predstavke i pritužbe za prošlu godinu. Izglasovan je i prijedlog da se članicom Povjerenstva za fiskalnu politiku imenuje Helena Blažić, a razriješi Saša Drezgić.

Predsjednik Sabora Božo Petrov na kraju zasjedanja zastupnike je izvijestio da zbog odlaska zastupnika u Vukovar u povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, idući petak neće biti zasjedanja, no Sabor će zbog toga s plenarnim zasjedanjem započeti već u utorak kada će se pred zastupnicima naći paket izmjena poreznih zakona.
 

Autor: Hina/Služba za medije