Saborski Odbor za zaštitu okoliša i prirode obilježio Dan planeta Zemlje akcijom "Očistimo Hrvatsku od auto olupina"

Zagreb - U povodu Dana planeta Zemlje, koji se na današnji dan obilježava u više od 175 država brojnim događanjima posvećenim očuvanju i zaštiti prirodnog okoliša našeg planeta, saborski Odbor za zaštitu okoliša i prirode i Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj "Zelene stope" organizirali su akciju "Očistimo Hrvatsku od auto olupina" u blizini mjesta Stojdrage u Žumberačkom gorju. 

Udruga "Zelene stope" u svojim je dosadašnjim akcijama prikupila već oko 14.000 olupina diljem Hrvatske, a važnost akcije prepoznali su i članovi saborskog Odbora za zaštitu okoliša i prirode Mirela Holy, Andrej Plenković i Šimo Đurđević te zastupnik Davor Ivo Stier, koji su zajedno s predsjednikom Udruge "Zelene stope" Romeom Ibriševićem, zamjenikom župana Zagrebačke županije Damirom Tomljenovićem, ravnateljicom Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje Lovorkom Jakopec te članovima Lovačke udruge "Žumberačka gora", djelatnicima Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Samobora, djelatnicima tvrtke C.I.O.S. te Turističke zajednice Samobora sudjelovali u današnjoj akciji prikupljanja i zbrinjavanja automobilske olupine.

Sudionici akcije posjetili su i Javnu ustanovu "Park prirode Žumberak-Samoborsko gorje" kojoj su osnovni cilj zaštita i očuvanje prirodnih i kulturnih ljepota ovog parka, koji je parkom prirode proglašen odlukom Hrvatskoga sabora 1999. godine.

Boravak u Stojdragi saborski zastupnici iskoristili su i za razgledavanje grkokatoličke crkve sv. Jurja i susret sa župnikom Milom Vranešićem.
 

Autor: Služba za medije