Saborsko izaslanstvo boravi u Europskom parlamentu u okviru programa informiranja i suradnje

Zagreb - Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u kojem su zastupnici: Igor Dragovan, Peđa Grbin, Jasen Mesić, Melita Mulić, Ante Babić i Igor Kolman boravi u posjetu Europskom parlamentu 18. i 19. veljače 2013. Tijekom posjeta Bruxellesu saborski će se zastupnici sastati sa svojim europskim kolegama i nazočiti raspravi i glasovanju o Sveobuhvatnom izvješću o praćenju pripremljenosti Hrvatske za članstvo u EU-u u Odboru za vanjske poslove.

Uoči pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, ovaj posjet bit će još jedna prilika da zastupnici Hrvatskoga sabora izvijeste zastupnike Europskoga parlamenta o završnim pripremama Hrvatske za članstvo te da razmijene mišljenja o aktualnim političkim temama u EU-u. 

Tijekom boravka u Europskom parlamentu saborski zastupnici bi se, kako je planirano, trebali susresti s potpredsjednicima Europskoga parlamenta Othmarom Karasom i Lászlóm Surjánom, predsjednikom skupine Progresivni savez socijalista i demokrata Hannesom Swobodom, izvjestiteljem Odbora za vanjske poslove Europskoga parlamenta za Hrvatsku Liborom Roučekom, supredsjedateljem Zajedničkog parlamentarnog Odbora Hrvatska - Europska unija Gunnarom Hökmarkom, voditeljem Izaslanstva Europskoga parlamenta za odnose s Albanijom, Bosnom i Hercegovinom, Srbijom, Crnom Gorom i Kosovom Eduardom Kukanom te izvjestiteljima u sjeni Europskoga parlamenta za Hrvatsku Berndom Posseltom, Ivom Vajglom i Franziskom Katharinom Brantner. 
 

Autor: Ured za međunarodne i europske poslove/Služba za medije