Saborsko izaslanstvo u posjetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji

Rijad - Izaslanstvo saborske Hrvatsko-saudijske međuparlamentarne skupine prijateljstva u sastavu Predrag Matić, Sunčana Glavak, Marijana Balić i Boris Lalovac od 10. do 12. rujna boravi u Rijadu u uzvratnom posjetu Savjetodavnoj skupštini Kraljevine Saudijske Arabije (Majlis Ash-Shura). Izaslanstvo Kraljevine Saudijske Arabije boravilo je u posjetu Hrvatskoj u listopadu 2017. godine. 

Članove izaslanstva Hrvatskoga sabora primio je u ponedjeljak pomoćnik predsjednika Savjetodavne skupštine Yahya Abdullah Alsmaan. Razgovaralo se o bilateralnim odnosima dviju zemalja, mogućnostima jačanja gospodarske suradnje te mogućim investicijama. 

Hrvatsko izaslanstvo sastalo se i sa Saudijsko-hrvatskom skupinom prijateljstva koju predvodi Abdullah Humud Al Harbey. Fokus razgovora stavljen je na nadogradnju kvalitetnih političkih odnosa intenzivnijom gospodarskom suradnjom za koju postoji iznimno velik potencijal i zajednički interes, zajednička je ocjena obiju strana. 

U tom kontekstu, saborsko će se izaslanstvo susresti i sa čelnim osobama saudijskog državnog investicijskog fonda, nacionalne gospodarske komore i tamošnjom turističkom zajednicom. Razgovarat će se o potencijalima i aktivnostima, s ciljem povezivanja gospodarstvenika te ulaganjima u područja od osobitog interesa za obje zemlje. 
 

Autor: Hrvatsko-saudijska međuparlamentarne skupine prijateljstva