Sanja Putica primila armenskog veleposlanika Armana Kirakossiana

Zagreb - Voditeljica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Sanja Putica sastala se u srijedu s veleposlanikom Republike Armenije u Hrvatskoj Armanom Kirakossianom.

Sugovornici su potvrdili dobre prijateljske odnose dviju zemalja, a istaknuta je potreba za intenziviranjem političke, gospodarske i parlamentarne suradnje te povećanjem međusobnih turističkih posjeta. 

Armenski veleposlanik istaknuo je problem hrvatskog viznog režima za armenske državljane koji otežava njihove turističke posjete Hrvatskoj. Veleposlanik Kirakossian je izvijestio o parlamentarnoj skupini prijateljstva s Hrvatskom u armenskom parlamentu te izrazio nadu kako će i u Hrvatskome saboru uskoro biti uspostavljena skupina prijateljstva s Armenijom. Veleposlanik je govorio i o trenutačnoj političkoj situaciji u Armeniji te odnosima sa susjednim zemljama te s Europskom unijom i NATO-om.  

U kontekstu razvoja gospodarske suradnje, sugovornici su razgovarali i o Sveobuhvatnom sporazumu o pojačanoj partnerskoj suradnji (Comprehensive Enhanced Partnership Agreement–CEPA) između Armenije i EU-a kao okviru jačanja suradnje. 

Voditeljica Izaslanstva Sanja Putica razmijenila je s armenskim veleposlanikom mišljenja i o pojedinim pitanjima o kojima se raspravlja u okviru Vijeća Europe, kojim Republika Hrvatska trenutno predsjeda, a osobito o aktivnostima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.
 

Autor: Ured za međunarodne i europske poslove