Saša Đujić razgovarao s veleposlanicom Izraela Zinom Kalay Kleitman

Zagreb - Predsjednik Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Saša Đujić primio je u srijedu veleposlanicu Izraela u Hrvatskoj Zinu Kalay Kleitman u radni posjet.

Povod sastanku bila je predstojeća 138. skupština Interparlamentarne unije koja se održava od 24. do 28. ožujka 2018. u Ženevi, a na kojoj će sudjelovati Saša Đujić i član Izvršnog odbora Nacionalne grupe Hrvatskoga sabora pri Interparlamentarnoj uniji Ivan Ćelić.

Veleposlanica Kalay Kleitman pokazala je interes za dnevni red skupštine Interparlamentarne unije i pitanja vezana uz kandidature za članstvo u tijelima Interparlamentarne unije, ujedno informirajući Sašu Đujića o kandidaturama izraelskoga izaslanstva. Nadajući se podršci saborskoga izaslanstva za kandidature izraelskih predstavnika, Kleitman je izrazila zabrinutost prijedlozima Palestine, Bahreina i Kuvajta za izvanrednu točku na dnevnom redu skupštine Interparlamentarne unije, a koja se tiče položaja Jeruzalema kao glavnog grada Izraela.

Đujić i Kleitman su razgovarali i o dobrim bilateralnim odnosima Izraela i Hrvatske, osvrnuvši se i na vrlo dobre odnose i suradnju parlamentarnih skupina prijateljstva. Kleitman je pritom najavila održavanje globalnog sastanka voditelja parlamentarnih skupina prijateljstva iz cijelog svijeta s kolegama u Knessetu u drugoj polovici ove godine u Izraelu.

Autor: Ured za međunarodne i europske poslove