Sastanak Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva i marokanskog ministra vanjskih poslova i suradnje Saad dine El Otmanija

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-marokanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Sunčana Glavak te članovi Melita Mulić i Jasen Mesić sastali su se s ministrom vanjskih poslova i suradnje Kraljevine Maroka Saad dine El Otmanijem.

Izrazivši toplu dobrodošlicu u Republiku Hrvatsku i čestitavši na otvaranju Veleposlanstva Kraljevine Maroka u Republici Hrvatskoj, voditeljica Skupine Glavak sa zadovoljstvom je istaknula kako nema otvorenih pitanja između dviju zemalja, ali ima mogućnosti za otvorenu suradnju na više područja, osobito u gospodarstvu, turizmu i kulturi. Naglasila je želju svih članova da međuparlamentarna skupina prijateljstva bude aktivan čimbenik u iznalaženju zajedničkih interesa te sukladno s tim obećala potporu uspostavljanju kontakata gospodarstvenika i ostalih zainteresiranih čimbenika obiju država.

Ministar El Otmani, opisavši svoje dojmove nakon brojnih sastanaka tijekom radnog posjeta Hrvatskoj izrazito pozitivnim i perspektivnim, zahvalio je na srdačnosti, otvorenosti prema suradnji i želji za konkretnim rezultatima koji će sigurno uslijediti jer je stekao uvjerenje da odnosi Maroka i Hrvatske imaju uvjete za istinsko produbljivanje. Ujedno je naglasio da će mu biti čast osobno se angažirati kako bi potaknuo što snažniju suradnju marokanskih parlamentaraca i Hrvatskoga sabora.
 

Autor: Hrvatsko-marokanska međuparlamentarna skupine prijateljstva