Sinčić primio zamjenika ministra vanjskih poslova Turkmenistana

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-turkmenistanske međuparlamentarne skupine prijateljstva Ivan Vilibor Sinčić primio je danas u Hrvatskome saboru zamjenika ministra vanjskih poslova Turkmenistana Berdiniyaza Matieva.

Matiev boravi u Hrvatskoj u sklopu političkih konzultacija ministarstava vanjskih poslova Hrvatske i Turkmenistana. Pritom se dogovara skori uzvratni posjet predsjednika Turkmenistana Hrvatskoj kao i mogući posjet predsjednika Hrvatskoga sabora Turkmenistanu na otvoreni poziv predsjednika parlamenta Turkmenistana.

Uz gospodarske i kulturne prioritete bilateralne suradnje dvaju zemalja, naglasak je stavljen i na jačanje parlamentarne suradnje kao značajne platforme u jačanju prijateljskih odnosa Hrvatske i Turkmenistana. Upravo je parlamentarna dimenzija bilateralne suradnje Hrvatske i Turkmenistana bila glavna tema razgovora Ivana Vilibora Sinčića i zamjenika ministra vanjskih poslova Turkmenistana.

Voditelj Hrvatsko-turkmenistanske parlamentarne skupine prijateljstva upoznao je zamjenika ministra s osnivanjem Skupine te izrazio želju za uspostavljanjem izravnog kontakta s parlamentarnim kolegama iz Turkmenistana. Matiev je podržao inicijativu Ivana Vilibora Sinčića te izrazio spremnost pomoći u uspostavljanju parlamentarne suradnje dviju skupina prijateljstva dvaju parlamenata.

Zahvaljujući na dobrodošlici, zamjenik ministra vanjskih poslova Turkmenistana uputio je poziv Ivanu Viliboru Sinčiću da posjeti Turkmenistan i kolege parlamentarce. Ujedno je pozvao voditelja Hrvatsko-turkmenistanske međuparlamentarne skupine prijateljstva da pruži podršku i pomoć i na području kulturne suradnje pri organiziranju Dana kulture Republike Hrvatske u Turkmenistanu tijekom druge polovine ove godine.

Autor: Hrvatsko-turkmenistanska međuparlamentarna skupina prijateljstva