Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića obitelji preminuloga istaknutog hrvatskoga meteorologa Milana Sijerkovića

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji preminuloga istaknutog hrvatskog meteorologa Milana Sijerkovića u kojoj stoji:

„Poštovana obitelji Sijerković,

s tugom sam primio vijest o odlasku našega poznatog i istaknutog meteorologa Milana Sijerkovića. Napustio nas je naš ugledni meteorolog, koji je svoje jedinstvene, ljudski tople i svima nam bliske televizijske prognoze, punih pola stoljeća nesebično dijelio sa svima nama. 

Gospodin Sijerković ostat će trajno upamćen i kao autor mnogobrojnih stručnih i znanstvenih članaka, ali i slikovnica za djecu i znanstveno-popularnih knjiga, a njegova stručnost i dugogodišnji požrtvovni rad u doprinosu meteorologiji, potvrđeni su i brojnim priznanjima i nagradama, od državne nagrade „Fran Tućan“ za popularizaciju znanosti u RH, do priznanja za životno djelo Hrvatskog meteorološkog društva. Posebno će gospodina Sijerkovića po predanom i nesebičnom radu pamtiti i njegovi studenti kojima je predavao na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu  Zagrebu. 

U ime Hrvatskoga sabora i moje osobno, poštovana obitelji Sijerković, primite molim vas, izraze iskrene i duboke sućuti i poštovanja.“ 
 

Autor: Ured predsjednika Sabora