Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića obitelji bivšeg saborskog zastupnika Đure Perice

Zagreb - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je izraze sućuti obitelji bivšeg saborskog zastupnika Đure Perice:

"Poštovana obitelji Perica,

sa žaljenjem sam primio vijest o odlasku gospodina Đure Perice. S dubokim suosjećanjem, uime Hrvatskoga sabora i osobno izražavam Vam iskrenu sućut.

Gospodina Pericu pamtit ćemo kao istinskog domoljuba neslomljiva duha koji je posvetio svoj život i dao veliki obol stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske. Zbog svojih nacionalnih uvjerenja doživio je strahovite progone i nakon montiranog procesa proveo dugih 14 godina u zatvorima komunističke Jugoslavije. Dolaskom demokratskih promjena u Hrvatskoj bio je jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice s čije je liste izabran u prvi višestranački Sabor. Svoje političko i javno djelovanje temeljio je na brizi za hrvatske nacionalne interese, a posebno se zalagao za zaštitu i promicanje prava bivših političkih zatvorenika kao predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika.  

Đuro Perica nikad nije zaboravio ni svoju Slavoniju i Srijem o kojima je napisao neke od najljepših pjesama. 

Još jednom, poštovana obitelji, primite izraze iskrene sućuti. Neka mu je laka hrvatska zemlja koju je toliko volio i za koju se borio.".