Sućut predsjednika Sabora Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika i ministra financija Ivana Šukera

Zagreb – Sućut predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića u povodu smrti bivšeg saborskog zastupnika i ministra financija Ivana Šukera:

„Poštovana obitelji, s tugom i dubokim žaljenjem primio sam vijest o odlasku gospodina Ivana Šukera. Uime zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru i u osobno ime izražavam Vam iskrenu sućut.

Ivan Šuker sa svojih šest mandata u Hrvatskom saboru bio je jedan od najprepoznatljivijih zastupnika, još od prvog mandata 2000. godine sve do umirovljenja 2020. godine. Ujedno je bio i najdugovječniji hrvatski ministar financija, punih sedam godina.

Zajedno smo dijelili saborske klupe te bili ministri u Vladi u vrijeme pregovora o ulasku u Europsku uniju kada je svojim radom dao veliki obol hrvatskom pristupanju. U saborskim raspravama i javnim istupima bio je energičan, vrlo srčan te je argumentirano zastupao svoje stavove. Pamtit ću ga kao dragog kolegu i korektnog čovjeka.

Gospodin Šuker ostavio je veliki trag i u svojoj Velikoj Gorici gdje je obnašao niz dužnosti, od šefa Kriznog stožera u vrijeme Domovinskog rata, preko voditelja Porezne uprave i podžupana Zagrebačke županije do gradonačelnika. Dva puta biran je i za predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza. Sve to potvrđuje kako nas je prerano napustio čovjek bogatog životnog i političkog iskustva.

Stoga primite još jednom, poštovana obitelji, izraze moje duboke sućuti.“