Šuker i Dragovan sastali se s izaslanstvom njemačkog Bundestaga

Zagreb - Izaslanstvo međuparlamentarne skupine prijateljstva Njemačka - Hrvatska njemačkog Bundestaga, koje je predvodio voditelj skupine Horst Meierhofer, sastalo se u odvojenim susretima s voditeljem saborske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatska - Njemačka Ivanom Šukerom i članovima skupine te s potpredsjednikom Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Igorom Dragovanom i članovima toga Odbora.

Tijekom razgovora naglašeni su izuzetno dobri i prijateljski odnosi dviju zemalja te puna podrška njemačkih parlamentaraca ulasku i punopravnom članstvu Hrvatske u Europsku uniju. Sugovornici su razmijenili mišljenja o stanju u hrvatskom gospodarstvu, mogućim investicijama i ulaganjima u Hrvatsku nakon ulaska u EU, te o načinima prevladavanja posljedica ekonomske krize koja je zahvatila Europsku uniju i Hrvatsku. 

S njemačke strane postavljena su pitanja o predstojećim izborima za hrvatske zastupnike u Europskom parlamentu, te o stavu javnosti o članstvu u EU. Pohvaljeni su veliki napori Hrvatske na ispunjavanju uvjeta za članstvo. S obje strane naglašena je važnost daljnje zajedničke suradnje u okvirima europskih institucija te partnerskog odnosa u budućnosti.
 

Autor: Odbor za vanjsku politiku