Tanja Vrbat primila veleposlanika Republike Srbije Stanimira Vukićevića

Zagreb - Voditeljica Hrvatsko-srpske međuparlamentarne skupine prijateljstva i potpredsjednica Odbora za međuparlamentarnu suradnju Tanja Vrbat primila je u posjet veleposlanika Republike Srbije u RH Stanimira Vukićevića.

Sastanku su prisustvovali ataše Dušan Vujović te članovi Hrvatsko-srpske skupine prijateljstva, zastupnici Davor Božinović, Dragutin Glavina, Nedžad Hodžić, Mile Horvat, Šimo Đurđević, Mladen Marelić, Damir Mateljan, Melita Mulić, Davor Ivo Stier te Dunja Špoljar.

Početak sastanka voditeljica skupine Tanja Vrbat iskoristila je kako bi istaknula važnost skupine, naročito zbog potrebe intenzivnijih parlamentarnih odnosa i rješavanja zajedničkih pitanja. Vrbat je ujedno uputila čestitku u povodu Dana državnosti Republike Srbije, 15. veljače 2013.

Veleposlanik Srbije Stanimir Vukićević istaknuo je važnost suradnje zbog skorog ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatska će time kao buduća članica svojim iskustvom i savjetima moći pomoći i Srbiji u procesu pridruživanja Uniji.

Na sastanku je ocijenjeno kako je nedavni susret premijera Hrvatske i Srbije bio poticaj da se suradnja dviju zemalja pomakne na višu razinu te je izražena obostrana želja za što intenzivnijom i učestalijom suradnjom parlamenata. 

Autor: Hrvatsko-srpska međuparlamentarna skupina prijateljstva