Tonino Picula primio otpravnika poslova Republike Kazahstan Yedila Kazykhanova

Zagreb - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini OESS-a Tonino Picula primio je otpravnika poslova Republike Kazahstan Yedila Kazykhanova.

U uvodnom dijelu sastanka razgovaralo se o bilateralnim odnosima Kazahstana i Hrvatske. Sugovornici su suglasni da su uzajamni odnosi dobri te imaju veliki potencijal koji treba iskoristiti, posebice na planu gospodarske suradnje. 

Inicijativa gospodarstvenika dviju zemalja o intenziviranju gospodarskih odnosa postoji, no potrebni su još neki preduvjeti kako bi se ta suradnja realizirala. Riječ je o Ugovoru o poticanju i zaštiti ulaganja te o Ugovoru o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su u postupku, kazao je Kazykhanov.

Tonino Picula je istaknuo da je Kazahstan zemlja izrazite infrastrukturne dinamike koja uključuje izgradnju naftovoda, plinovoda, željeznica i autocesta, što može biti bitna prilika za hrvatske tvrtke. Razgovaralo se i o skorim predsjedničkim izborima u Kazahstanu koji se održavaju 3. travnja ove godine te o ulozi Tonina Picule kao posebnog koordinatora promatračke Misije OESS-a za provedbu izbora u Kazahstanu.

Autor: Služba za odnose s javnošću