Tonino Picula sudjeluje na zimskom zasjedanju Parlamentarne skupštine OESS-a

Beč - Dvodnevno zimsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (PS OESS-a) započinje danas u Beču. Na zimskom zasjedanju sudjeluje član Izaslanstva Hrvatskoga sabora i potpredsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Tonino Picula.

Tijekom zimskog zasjedanja Parlamentarne skupštine zastupnici i tri opća skupštinska odbora raspravljaju o prijedlozima izvješća OESS-ovih dužnosnika za Godišnje zasjedanje PS OESS-a, koje se održava u ljeto svake godine. Najčešće se provodi i posebna rasprava o aktualnoj političkoj temi, a u petak će to biti tema "Kako zemlje OESS-a mogu odgovoriti na krizu u Siriji, južnoj Sahari i sjevernoj Africi?".

Na zajedničkom zasjedanju Odbora za demokraciju, ljudska prava i humanitarna pitanja, Odbora za politička pitanja i sigurnost te Odbora za gospodarska pitanja, znanost, tehnologiju i okoliš zastupnicima će se obratiti predsjednik Parlamentarne skupštine OESS-a Riccardo Migliori i predsjednica austrijskog parlamenta Barbara Prammer. 
 

Autor: Služba za medije