Tulio Demetlika sudjelovao na Europskom kongresu lokalnih samouprava

Krakow - Predsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu Tulio Demetlika boravio je na poziv Instituta za istočne studije iz Varšave na 3. Europskom kongresu lokalnih samouprava koji se održao u Krakowu. 

Na Europskom kongresu lokalnih samouprava, u nizu tematskih rasprava, razgovaralo se o EU regijama, kohezijskoj politici i ravnomjernom regionalnom razvoju, financijskoj samostalnosti lokalne samouprave, „pametnim gradovima“, energetskoj učinkovitosti, integraciji migranata u lokalnoj samoupravi te prometnim rješenjima.

Predsjednik Odbora Tulio Demetlika sastao se i s predsjednikom Varšavskog instituta Zygmuntom Berdychowskim kojeg je upoznao s regionalnom politikom Republike Hrvatske te ekonomskim i turističkim mogućnostima grada Labina i Istarske županije. Tom prigodom Zygmunt Berdychowski uručio je poziv Demetliki za sudjelovanje na Ekonomskom forumu koji će se održati u rujnu u Poljskoj. 

Predsjednik Odbora također se susreo s gradonačelnicom grada Zabrze Malgorzatom Manka-Szulik s kojom je razgovarao o suradnji gradova Labina i Zabrze.

Autor: Odbor za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu