U Hrvatskome saboru održana konferencija "Informacija uPRAVO sad! - mladi pitaju"

Zagreb - Potpredsjednica Vlade Republike Hrvatske i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić otvorila je konferenciju "Informacija uPRAVO sad! - mladi pitaju" koja se održava u Hrvatskome saboru te svečano potpisala Europsku povelju o informiranju mladih.

Konferenciju su organizirali Ministarstvo socijalne politike i mladih te Zajednica Informativnih centara za mlade u Hrvatskoj radi obilježavanja početka javne kampanje u Republici Hrvatskoj pod nazivom "Informacija uPRAVO sad! - mladi pitaju". Navedenu kampanju na europskoj razini, uz potporu Vijeća Europe, organizira i koordinira Europska agencija za informiranje i savjetovanje mladih ERYICA. Kampanja će se provoditi i na europskoj razini i na nacionalnim razinama drugih država članica Vijeća Europe, a u Republici Hrvatskoj provest će se od 17. travnja do 31. prosinca 2012. godine. Glavni su ciljevi kampanje osvijestiti mlade da imaju pravo na informiranje, potaknuti ih da potraže informacije u informacijskim centrima za mlade te ih uključiti u zagovaranje prava na informiranje kod donositelja odluka.

Na konferenciji su sudjelovali saborski zastupnici, predstavnici tijela državne uprave, javnih i znanstvenih institucija, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave te organizacija civilnog društva.

Autor: Služba za odnose s javnošću