U Saboru održana završna konferencija kampanje „Boranka“ - akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije

Zagreb - Pododbor Hrvatska izviđačka parlamentarna unija Odbora za obitelj, mlade i sport i Savez izviđača Hrvatske, u suradnji s Hrvatskim šumama i Hrvatskom gorskom službom spašavanja organizirao je u četvrtak u Hrvatskome saboru završnu konferenciju kampanje „Boranka“ - volonterske akcije pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije.

Konferencija je održana u povodu Međunarodnog dana volontera koji se obilježava 5. prosinca.

U ovoj najvećoj volonterskoj akciji pošumljavanja u Hrvatskoj sudjelovalo je oko 2.500 volontera s više od 15.000 volonterskih sati. Kroz različite edukacijske aktivnosti projekt „Boranka“ uključio je više od 5.000 djece iz svih krajeva Hrvatske, a u akcijama pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije posađeno je oko 25.000 komada sadnica, sjemena i žira.

Na današnjoj su konferenciji, uz saborske zastupnike i organizatore, sudjelovali i predstavnici institucija i tvrtki koje su na različite načine podržale ovu volontersku akciju te brojni izviđači koji su sudjelovali u aktivnostima kampanje „Boranka“. Sudionici konferencije pozdravili su ovakve aktivnosti Saveza izviđača Hrvatske kao idejnog nositelja ovog projekta i podržali nastavak kampanje u sljedećoj godini.