U Saboru otvorena izložba ”Vukovar 1991.-2017”

Zagreb – U Hrvatskome saboru u četvrtak je otvorena izložba ”Vukovar 1991.-2017.” u povodu 26 godina od slamanja obrane grada Vukovara tijekom velikosrpske agresije u Domovinskom ratu.

Izložba, čiji je organizator saborski zastupnik HDZ-a Stevo Culej, sastoji se od fotografija Vukovara prije i poslije Domovinskog rata, razaranja grada počinjenog od strane bivše JNA i srpskih paravojnih formacija, fotografija vukovarske bolnice, lokacije masovne grobnice na Ovčari, Borova Sela i srpskog koncentracijskog logora.

- Izložba je postavljena kako bismo se podsjetili istine o Domovinskom ratu te kako je i iz čega nastala hrvatska država, među ostalim je istaknuo zastupnik Culej na otvorenju izložbe ispred Baščanske ploče. Otvorenju izložbe nazočili su i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, izaslanica predsjednika Vlade RH Marijana Balić, izaslanik ministra branitelja Ivan Vukić te brojni saborski zastupnici.

U povodu pete obljetnice oslobađajuće presude na Haaškom sudu i povratka generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Hrvatsku, Culej je tom prigodom predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, izaslanicima predsjednika Vlade i ministra branitelja te predsjedniku Kluba zastupnika HDZ-a Branku Bačiću poklonio monografiju "Specijalna policija u Domovinskom ratu" čije je službeno predstavljanje predviđeno u petak u Dvorani Vijenac Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na zagrebačkom Kaptolu.

Autor: Hina/Služba za medije