Vedran Babić sudjelovao na međuparlamentarnoj konferenciji o transeuropskoj umreženosti i povezanosti

Priština - Član Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi  (SEECP) Vedran Babić sudjelovao je u ime predsjedatelja Parlamentarne skupštine SEECP-a na međuparlamentarnoj konferenciji s temom transeuropske umreženosti i povezanosti. 

Tijekom konferencije rasprava je bila  usmjerena  na jačanje regionalne suradnje s posebnim naglaskom na promet, infrastrukturu i energiju. U svom obraćanju Vedran Babić istaknuo je ciljeve Parlamentarne skupštine SEECP-a naglasivši potrebu za jačanjem regionalne stabilnosti te političkih, gospodarskih i sigurnosnih kapaciteta, ali i važnost regionalne suradnje i regionalnih inicijativa u kojima sudjeluju i države članice EU-a i one koje to nisu. -Učinkovitija regionalna suradnja na zapadnom Balkanu i u jugoistočnoj Europi otvara nove mogućnosti za rješavanje starih i novih izazova, kazao je Babić te dodao kako je bolja regionalna suradnja ključna za ostvarenje glavnih ciljeva poput poboljšanja povezanosti regije, promicanja održivog gospodarskog rasta te stvaranja prilika za poslove i zaposlenja.

Na konferenciji u organizaciji Europskog parlamenta, Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) i Skupštine Republike Kosovo sudjeluju europarlamentarci, zastupnici parlamenata Kosova, Albanije, Turske i Crne Gore, kao i predstavnici Vijeća za regionalnu suradnju i Europske komisije.

Autor: Ured za međunarodne i europske poslove