Vesna Pusić primila izaslanstvo Odbora za gospodarska pitanja francuskog Senata

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora u Hrvatskom saboru Vesna Pusić primila je u radni posjet izaslanstvo Odbora za gospodarska pitanja Senata Republike Francuske.

Na sastanku se razgovaralo o djelovanju Hrvatskoga sabora u perspektivi ulaska Hrvatske u Europsku uniju. U kontekstu francuskog predsjedanja Europskom unijom gosti su izrazili podršku Hrvatskoj u pregovaračkom procesu s Unijom. Zahvalivši se, Vesna Pusić istaknula je kako je podrška Republike Francuske izrazito važna u ovom trenutku provođenja zadanih reformi.
Predsjednica Nacionalnog odbora Pusić u nastavku je predstavila način rada i zadaće Odbora, podsjetivši na njegovo osnivanje početkom 2005. godine kao rezultat političkog konsenzusa svih parlamentarnih stranaka u Hrvatskom saboru oko pristupanja Europskoj uniji.

Pusić je informirala goste o sastavu Nacionalnog odbora, kazavši da je na čelu Odbora uvijek zastupnik iz opozicije, a članovi Odbora su zastupnici te četiri predstavnika različitih institucija izvan parlamenta, a to su: predstavnik akademske zajednice, predstavnik Saveza sindikata, predstavnik Udruge poslodavaca i predstavnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske. 
Bilo je riječi i o usklađivanju hrvatskog zakonodavstva sa zakonodavstvom Europske unije, a Pusić je istaknula da je Sabor do sada usvojio oko 80 zakona od planiranih 120 do kraja 2008. godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću