Vesna Pusić primila Međuparlamentarnu skupinu austrijsko-hrvatskog prijateljstva

Zagreb - Predsjednica Nacionalnog odbora Hrvatskoga sabora Vesna Pusić primila je Međuparlamentarnu skupinu prijateljstva Austrija - Hrvatska iz parlamenta Republike Austrije.

Tema razgovora bila je način rada Nacionalnog odbora i njegova uloga u pregovaračkom procesu Hrvatske s Europskom unijom. Predsjednica Nacionalnog odbora Vesna Pusić istaknula je da je Odbor formiran 2005. godine kao rezultat političkog konsenzusa svih parlamentarnih stranaka u Hrvatskom saboru oko ulaska Hrvatske u Europsku uniju. To je posebno tijelo Hrvatskoga sabora koje se bavi raspravljanjem i odobravanjem pregovaračkih stajališta o svim pregovaračkim poglavljima, kazala je Pusić. U nastavku je predsjednica Odbora Pusić izložila gostima iz Austrije trenutačni status pregovaračkih poglavlja naglasivši da je preostalo zatvoriti još pet poglavlja kako bi se pregovarački proces Republike Hrvatske s Europskom unijom okončao do kraja lipnja ove godine.

Predsjednik Međuparlamentarne skupine prijateljstva Austrija - Hrvatska Oswald Klikovits istaknuo je da daje punu podršku RH na njezinom putu u EU naglasivši da cijeni sve napore koje Hrvatska čini kako bi okončala pregovore do kraja lipnja. 

Autor: Služba za odnose s javnošću