Visoko državno izaslanstvo položilo vijence na Mirogoju

Zagreb - U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 18. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja visoko državno izaslanstvo položilo je jutros vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoju. 

Izaslanstvo su predvodili: potpredsjednica Sabora i izaslanica predsjednika Hrvatskoga sabora Dragica Zgrebec, ministar branitelja i izaslanik predsjednika Vlade Predrag Matić te povjerenik predsjednika Republike za branitelje i njegov izaslanik Vinko Kovačić. 

Potpredsjednica Sabora Zgrebec rekla je kako je došla uoči sutrašnjeg velikog praznika izraziti, uime Hrvatskoga sabora, duboku zahvalnost svim braniteljima, a posebno onima koji su ostavili svoje živote braneći domovinu. 

Vijenci su položeni ispred spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na Središnjem križu u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. (Hina)
 

Autor: Hina