Vladimir Šeks i Jadranka Kosor primili Lauru Stefan iz ekspertne misije Europske komisije

Zagreb - Predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Vladimir Šeks s članicom Vijeća Jadrankom Kosor primio je Lauru Stefan iz ekspertne misije Europske komisije sa suradnicima, koji se bave područjem prevencije korupcije i organiziranog kriminala. 

Svrha posjeta stručnjaka Europske komisije informiranje je institucija Europske unije o ostvarenom napretku Republike Hrvatske u području prevencije korupcije i organiziranog kriminala. Laura Stefan istaknula je da održava niz sastanka s državnim institucijama i ostalim tijelima koja sudjeluju u provedbi mjera suzbijanja korupcije. Nalazi ekspertne misije bit će uključeni u sljedeće Izvješće Europske komisije o monitoringu, dodala je. 

U nastavku sastanka predsjednik Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije Vladimir Šeks upoznao je goste s djelokrugom i načinom rada Vijeća. Šeks je istaknuo da je zadaća ovog parlamentarnog tijela nadzirati i pratiti provedbu Strategije suzbijanja korupcije. Vijeće je i snažan kontrolni mehanizam svih nositelja antikorupcijskih mjera, dodao je Šeks. 

Jadranka Kosor osvrnula se na javnost rada Vijeća te dodala da to tijelo ima aktivnu ulogu u pripremama okruglih stolova na kojima se raspravlja o aktualnim temama iz područja borbe protiv korupcije. Kosor je istaknula da se borba protiv korupcije na visokim političkim razinama odvija zadovoljavajuće, ali je treba pojačati na lokalnim političkim razinama. 

Bilo je riječi i o parlamentarnim aktivnostima oko formiranja Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. 

Autor: Služba za medije