Voditelj Hrvatsko-egipatske skupine prijateljstva Zmajlović primio veleposlanicu Arapske Republike Egipta

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-egipatske skupine prijateljstva Mihael Zmajlović primio je u srijedu veleposlanicu Arapske Republike Egipta u Republici Hrvatskoj Olfat Abdel Fattah Ahmed Farah. 

Veleposlanica je izvijestila voditelja Skupine kako njezin mandat u Hrvatskoj uskoro završava i izrazila zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom. Istaknula je kako su Egipat i Hrvatska prijateljske zemlje s dobrim bilateralnim i gospodarskim odnosima. Posebno je istaknula uvoz drva iz Hrvatske za industriju namještaja te suradnju u energetskom sektoru. 

Zastupnik Zmajlović izrazio je zadovoljstvo što je na čelu skupine prijateljstva dodajući kako se nada da će se s novim veleposlanikom nastaviti dobra suradnja. Istaknuo je kako su Hrvatska i Egipat turističke zemlje, čiji broj turista kontinuirano raste u oba smjera. 

U nastavku sastanka razgovaralo se o izazovima terorizma, klimatskim promjenama te problemu izbjeglica. Oboje dužnosnika izrazilo je želju za daljnjom suradnjom, posebice na gospodarskom području.

Autor: Hrvatsko-egipatska međuparlamentarna skupina prijateljstva