Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković primio irskog veleposlanika Kierana Dowlinga

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Domagoj Hajduković primio je veleposlanika Irske Kierana Dowlinga. 

U srdačnom i otvorenom razgovoru sugovornici su dogovorili buduću suradnju skupina prijateljstva dvaju nacionalnih parlamenata i naglasili kako Hrvatska i Irska imaju mnogo zajedničkog te kako vjeruju da će se suradnja dodatno intenzivirati ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, u kojoj Irska  djeluje već jubilarnih 40 godina.

Kako je Dowling nerezidentni veleposlanik u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Ljubljani i dobro je upućen u pitanja Ljubljanske banke koja Hrvatska i Slovenija upravo rješavaju, izrazio je uvjerenje da će se naći zadovoljavajuće rješenje za tu problematiku. 

Irski je gost ujedno naglasio važnost borbe protiv korupcije, a domaćin se s tim suglasio. Voditelj skupine Hajduković naglasio je kako će Hrvatska ispuniti očekivanja EU-a te uskoro postati konstruktivnom članicom "velike europske obitelji".
Veleposlanik je izrazio zadovoljstvo irskim sudjelovanjem na Croatia Summitu u Dubrovniku, koji je vrlo visoko ocijenio. 

Kako će Irska predsjedati vijećem EU-a u prvoj polovini 2013. godine, što će se poklopiti s irskom obljetnicom 40-godišnjeg članstva u EU-u, oba su sugovornika  zaključila kako će to razdoblje biti idealno i za jačanje suradnje međuparlamentarnih skupina prijateljstva parlamenata dviju država.
 

Autor: Hrvatsko-irska međuparlamentarna skupina prijateljstva