Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Dragutin Lesar sastao se s ruskim veleposlanikom Robertom Markaryanom

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-ruske međuparlamentarne skupine prijateljstva Dragutin Lesar primio je u posjet veleposlanika Ruske Federacije Roberta Markaryana.

Tijekom razgovora istaknuta je važnost daljnje kulturne suradnje Rusije i Hrvatske koja će se nastaviti sklapanjem novoga Sporazuma o kulturnoj suradnji. Veleposlanik Markaryan iznio je očekivanje da se, nakon razmatranja nacrta Sporazuma u Ministarstvu kulture RH, sklopi novi Sporazum o kulturnoj suradnji za razdoblje 2013.-2015.

Voditelj Skupine Lesar naglasio je važnost bilateralnih gospodarskih odnosa te izrazio zadovoljstvo pokretanjem novih inicijativa unutar gospodarskih projekata, a posebice promjenama u hrvatskom zakonodavstvu koje će olakšati ulaganja i poslovanja ruskih tvrtki na hrvatskom tržištu. Obje strane iskazale su optimizam zbog rasta trgovinske razmjene.

Zaključno je istaknuta važnost parlamentarne suradnje u vidu susreta parlamentarnih skupina prijateljstva koje učinkovito djeluju na daljnje proširenje političke, gospodarske i kulturne suradnje dviju zemalja.

Autor: Hrvatsko-ruska međuparlamentarna skupina prijateljstva