Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković sudjelovao u radu Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a u Ljubljani

Ljubljana - Voditelj Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Boris Blažeković, na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine NATO-a održanog u Ljubljani 31. ožujka, objavio je da će se jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine održati u Dubrovniku od 11. do 14. listopada 2013. u organizaciji Hrvatskoga sabora. 

Informaciju o Hrvatskoj kao zemlji domaćinu jesenskog zasjedanja PS NATO-a Boris Blažeković je objavio nakon razgovora s glavnim tajnikom PS NATO-a Davidom Hobbsom.

Na sastanku Stalnog odbora bilo je riječi o nizu ustaljenih pitanja iz djelokruga rada Odbora, od stajališta PS NATO-a o ključnim političko-sigurnosnim temama do organizacijskih pitanja rada Skupštine u ovoj godini. Razgovaralo se i o susretu šefova država i vlada NATO saveza u Chicagu, 20. i 21. svibnja ove godine, gdje će se raspravljati o sigurnosnim izazovima u 21. stoljeću te o proračunskim izdvajanjima za obranu u kontekstu aktualne financijske i gospodarske krize. 

U radu Stalnog odbora sudjelovali su voditelji parlamentarnih izaslanstava država članica, predsjedatelji svih pet tematskih odbora i uže vodstvo PS NATO-a na čelu se predsjednikom Karlom A. Lamersom.

Autor: Izaslanstvo Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a / iRedakcija