Voditelj Međuparlamentarne skupine prijateljstva Stjepan Čuraj sastao se s katarskim veleposlanikom Nasserom Hamadom M. Al-Khalifom

Zagreb - Voditelj Hrvatsko-katarske međuparlamentarne skupine prijateljstva Hrvatskoga sabora Stjepan Čuraj sastao se u četvrtak s veleposlanikom Države Katar u Hrvatskoj Nasserom Hamadom M. Al-Khalifom. Uz zastupnika Čuraja bili su prisutni i ostali članovi Skupine prijateljstva akademik Željko Reiner, Ranko Ostojić, Željka Josić, Tomislav Saucha i Ivan Pernar.

Sugovornici su naglasili odlične prijateljske odnose dviju zemalja kao i brojne zajedničke poveznice koje mogu doprinijeti produbljivanju daljnje suradnje posebice u područjima  gospodarstva, energetike, infrastrukture, turizma, kulture i komunikacija. 

Voditelj Skupine Čuraj kazao je da je potrebno intenzivirati suradnju između gospodarskih subjekata dviju zemalja kako bi se povećala ulaganja i gospodarska suradnja općenito. U vezi s tim, razgovaralo se i o ulaganjima u projekt LNG terminala u Omišlju.

Veleposlanik Al-Khalifa je izrazio uvjerenje kako će razmjena posjeta na visokoj razini doprinijeti jačanju sveukupnih bilateralnih odnosa, a izravni kontakti dviju međuparlamentarnih skupina potaknuti daljnje zajedničke aktivnosti.
 

Autor: Međuparlamentarna skupina prijateljstva Hrvatska-Katar