Započeo Europski parlamentarni tjedan 2019.

Bruxelles - Predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić, predsjednik Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Gordan Maras, potpredsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Damir Mateljan, član Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Ante Babić te član Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjeluju na Europskom parlamentarnom tjednu 2019. 
 
Europski parlamentarni tjedan 2019. suorganiziraju Europski i rumunjski parlament u sklopu parlamentarne dimenzije rumunjskog predsjedanja Vijećem Europske unije, a obuhvaća Konferenciju o Europskom semestru i Međuparlamentarnu konferenciju o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u EU-u. 

Europski parlamentarni tjedan započeo je konferencijom o Europskom semestru s fokusom na  dosadašnje iskustvo usklađivanja gospodarskih i poreznih politika. 

U nastavku konferencije, predsjednica Odbora za financije i državni proračun Grozdana Perić sudjelovala je u radu Odbora za ekonomsku i monetarnu politiku (ECON), potpredsjednik Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije Damir Mateljan i član Odbora za gospodarstvo Žarko Tušek sudjelovali su u radu Odbora za proračune (BUDG), dok su predsjednik i član Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo Gordan Maras i Ante Babić sudjelovali u radu Odbora za zapošljavanje i socijalna pitanja (EMPL). 

Drugog dana Europskog parlamentarnog tjedna održat će se Međuparlamentarna konferencija o stabilnosti, gospodarskoj koordinaciji i upravljanju u EU-om. Teme konferencije su konvergencija, stabilizacija i kohezija u Ekonomskoj i monetarnoj uniji i uloga Višegodišnjeg financijskog okvira; dvadeset godina zajedničke valute Eura; te prioriteti za ulaganja u razdoblju nakon 2020. godine.