Započinje jesensko zasjedanje Parlamentarne skupštine NATO-a

Bukurešt - Izaslanstvo Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a u sastavu: voditeljica Marija Pejčinović Burić i članovi Željka Antunović, Boris Klemenić i Marin Jurjević sudjeluje u radu 57. jesenskog zasjedanja Parlamentarne skupštine NATO-a koje se održava od 7. do 10. listopada u Bukureštu.

Zasjedanje će okupiti više od 350 parlamentaraca iz 28 zemalja članica NATO-a, kao i izaslanstva pridruženih, partnerskih i promatračkih država. Tijekom sjednice, čiji je rad organiziran po komisijama, bit će razmatrani izvještaji komisija, a na plenarnom zasjedanju zakazanom za 10. listopada predviđeno je obraćanje predsjedajućeg Parlamentarne skupštine NATO-a Karla A. Lamersa, glavnog tajnika NATO-a Andersa Fogha Rasmussena, predsjednika Rumunjske Traiana Basescua, predsjednika rumunjskog Senata Mircea Geoane i mnogih drugih uzvanika.

Tijekom 57. godišnjeg zasjedanja PS NATO-a razgovarat će se o brojnim otvorenim pitanjima suvremenog svijeta, a posebno o angažiranju u Afganistanu, novom strateškom konceptu Sjevernoatlantskog saveza te o gospodarskoj krizi koja se odražava na pojedine zemlje članice NATO.

Izvještaji komisija i preporuke koji se usvoje na zasjedanju Parlamentarne skupštine NATO-a upućuju se na razmatranje vladama i parlamentima država članica i pridruženih članica Sjevernoatlantskog saveza.
 

Autor: Internet redakcija