Zastupnica Lekaj Prljaskaj primila izaslanstvo kosovskoga Ministarstva za dijasporu

Zagreb - Zastupnica iz redova albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine u Hrvatskome saboru Ermina Lekaj Prljaskaj primila je u utorak izaslanstvo Ministarstva za dijasporu Republike Kosovo.

Tijekom otvorenoga i prijateljskoga razgovora istaknuti su dobri bilateralni odnosi dviju država te naznačeno više područja u kojima ima prostora za daljnje poboljšanje, prije svega gospodarskih odnosa. Lekaj Prljaskaj je istaknula važnost zajedničkog rada Hrvatske, Kosova i drugih zainteresiranih država iz susjedstva na projektima Europske unije.

Gosti iz Kosova založili su se za veće uključenje pripadnika albanske nacionalne manjine na dopunsku nastavu na albanskom jeziku te jačanje suradnje među ministarstvima kulture i obrazovanja dviju država.

Sudionici razgovora založit će se za otvaranje Kulturnoga centra albanske nacionalne manjine u Zagrebu. Također se zalažu i za potpisivanje sporazuma između Kosova i Hrvatske o priznavanju radnoga staža ostvarenoga u bivšoj državi.

U izaslanstvu kosovskoga Ministarstva za  dijasporu bili su Avdyl Lipoveci, direktor Odjela za očuvanje obrazovanja i kulture u dijaspori i Arieta Alidema, viša dužnosnica za kulturu,mladež i sport u dijaspori.
 

Autor: Klub zastupnika Bandić Milan 365 - Stranke rada i solidarnosti i zastupnika nacionalnih manjina Ermine Lekaj Prljaskaj i Vladimira Bileka