Zastupnik Domagoj Hajduković održao sastanak s veleposlanicom Irske Olive Hempenstall

Zagreb – Voditelj Hrvatsko-irske međuparlamentarne skupine prijateljstva Domagoj Hajduković primio je u petak u Hrvatskome saboru veleposlanicu Irske Olive Hempenstall. U razgovoru su potvrđeni tradicionalno prijateljski odnosi dviju država, kojima značajno pridonosi i učestala parlamentarna suradnja. 

Pohvaljen je nedavni posjet predsjednika Zastupničkoj doma Irskog Parlamenta Zagrebu tijekom kojeg su održane mnoge konstruktivne rasprave i ostvareni novi kontakti koji osnažuju odnose Hrvatske i Irske na mnogim područjima. U tom kontekstu, voditelj Skupine Hajduković je u razgovoru s veleposlanicom uputio poziv Irsko-hrvatskoj međuparlamentarnoj skupini prijateljstva za posjet Hrvatskoj ujesen ove godine. Irsko-hrvatska međuparlamentarna skupina prijateljstva Irskog Parlamenta osnovana je u veljači 2017. godine, a do tada je suradnja s Hrvatskim saborom djelovala u okviru Istočnoeuropske skupine prijateljstva koja je obuhvaćala i Hrvatsku.

Sugovornici su se složili da će posjet Skupine ojačati suradnju i razmjenu iskustava dviju država u mnogim područjima, ponajprije u turizmu, gospodarstvu, obrazovanju i pitanju iseljeništva te svakako očvrsnuti suradnju Rijeke i irskog grada Galwaya koji će 2020. godine podijeliti titulu Europske prijestolnice kulture.
 

Autor: Hrvatsko-irska međuparlamentarna skupina prijateljstva