Zastupnik Giovanni Sponza primio veleposlanicu Francuske Michèle Boccoz

Zagreb - Zastupnik Giovanni Sponza primio je veleposlanicu Republike Francuske u Republici Hrvatskoj Michèle Boccoz. Veleposlanica Michèle Boccoz uvodno je izrazila čestitke povodom vrlo skorog ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije. Boccoz je podsjetila da je u Francuskoj Ugovor o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji ratificiran jednoglasno u oba doma francuskog parlamenta. 

Zastupnik Giovanni Sponza zahvalio je ovom prigodom Francuskoj na snažnoj podršci Republici Hrvatskoj. Sugovornici su se u nastavku osvrnuli i na izbore za Europski parlament koji se u Hrvatskoj po prvi put održavaju 14. travnja te na lokalne izbore u svibnju. 

Bilo je riječi i o položaju nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj s posebnim osvrtom na uspješnu integraciju autohtone talijanske nacionalne manjine u Istri. Razgovaralo se i o Strategiji razvoja turizma Republike Hrvatske. Zastupnik Sponza je istaknuo važnost održivog razvoja i iskorištavanje potencijala za razvoj nautičkog, zdravstvenog i sportskog turizma. 
 

Autor: Služba za medije