Željka Antunović i Gordana Sobol održale sastanak sa članicama Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG-Zagreb

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović i predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol održale su sastanak sa članicama Hrvatske udruge poslovnih žena KRUG - Zagreb.

Gordana Sobol, predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova, nakon upućivanja riječi dobrodošlice, istaknula je da Odbor njeguje višegodišnju dobru suradnju s ovom udrugom žena poduzetnica. I članice udruge „Krug“ iskazale su zadovoljstvo dosadašnjim kontaktima, te je obostrano istaknuta potreba za daljnjim zajedničkim djelovanjem na realizaciji svih projekata kojima se potiče zapošljavanje žena i jača njihova uloga u društvu.

Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović istaknula je da Hrvatski sabor treba biti institucija koja će otvoriti vrata građanima jer zastupnike su izabrali građani kao svoje predstavnike da iznose njihove interese i pretaču ih u normativne akte. Također, potpredsjednica Antunović kazala je da Sabor treba početi bolje funkcionirati u suradnji sa civilnim društvom i zajednički djelovati na formuliranju ideja koje nose razvoj pojedinih segmenata, ali i ukupnog društva. 

Članice udruge „Krug“ kazale su da je osnovna svrha djelovanja ove udruge poticanje i osnaživanje ženskog poduzetništva u hrvatskom društvu. Udruga djeluje već 16 godina, a u njoj su većinom male poduzetnice. Iznijele su probleme s kojima se najčešće susreću u svom radu, istaknuvši na prvom mjestu administrativne zapreke s kojima se susreću u svakodnevnoj komunikaciji s lokalnom upravom. Slično kao i u drugim segmentima, žena poduzetnica daleko je manje od muškaraca. Cilj djelovanja ove udruge je, uz promicanje ženskog poduzetništva, praktično prenošenje iskustava svim ženama koje su pred odlukom da krenu u poduzetništvo i pomaganje onima koje su počele s radom. U tu svrhu organiziraju se edukacijske radionice u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje i fakultetima, na kojima se nezaposlene mlade žene, ali i one koje su ostale bez posla, upoznaju s idejom poduzetništva i s određenim vještinama. Ideja KRUG-a zaživjela je u čitavoj Hrvatskoj, a počiva na dva osnovna postulata: etičnost i poslovnost. 

Autor: Služba za odnose s javnošću