Željka Antunović održala sastanak s izraelskim veleposlanikom Yosefom Amranijem

Zagreb - Potpredsjednica Hrvatskoga sabora Željka Antunović primila je u službeni posjet veleposlanika Države Izrael u Republici Hrvatskoj Yosefa Amranija. 

Izraelski veleposlanik izrazio je nadu da će se dobri i sadržajni odnosi Hrvatske i Izraela nastaviti i nakon parlamentarnih izbora, što uključuje međuparlamentarnu suradnju, razmjene posjeta na svim razinama te suradnju izvršnih vlasti. Kao primjer je naveo dobru suradnju koju imaju ministarstva obrane dviju zemalja. Osim političkih odnosa, Hrvatsku i Izrael vežu i gospodarski odnosi za što postoji obostrani interes i razvojna perspektiva, zajednički je stav istaknut u razgovoru.

Jedna od tema bilo je i izraelsko-palestinsko pitanje u svjetlu prošlotjednog službenog palestinskog podnošenja zahtjeva za primanjem Palestine u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda. Izraelski veleposlanik naglasio je da Izrael podržava nastojanja međunarodnog Kvarteta posrednika u bliskoistočnim pregovorima s ciljem bezuvjetnog nastavka izraelsko-palestinskih mirovnih pregovora i postizanja mira u sljedećoj godini. Yosef Amrani istaknuo je da hrvatsko javno mnijenje dobro prihvaća trenutačnu bliskoistočnu situaciju. Potpredsjednica Antunović izrazila je nadu da će izraelsko-palestinski pregovori uroditi konačnim iznalaženjem mirovnog rješenja. 

Autor: Služba za odnose s javnošću