Završni događaj i dodjela nagrada projekta "Gradovi za jednakost" u organizaciji Hrvatskog pravnog centra i Udruge gradova u Republici Hrvatskoj, uz potporu Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu

dvorana Josipa Šokčevića

Iz programa:

12.00 početak programa – moderator Marko Ercegović 
12.05  - 12.20 uvodni pozdravi
•    Tulio Demetlika, predsjednik Odbora za lokalnu i područnu (regionalnu) samoupravu
•    Goranka Lalić Novak, predsjednica Hrvatskog pravnog centra
•    Željko Turk, predsjednik Udruge gradova u RH
12.20 - 12.30 predstavljanje Indeksa „Gradovi za jednakost" – Heidi Eterović
12.30 - 12.50 obraćanje Odbora za nagrade
12.50 - 13.20 podjela nagrada „Gradovi za jednakost" – Goranka Lalić Novak i Željko Turk

Na završnom događaju nositelji projekta, Hrvatski pravni centar i Udruga gradova, predstavit će rezultate i aktivnosti projekta "Gradovi za jednakost" s ciljem poticanja gradova na unaprjeđenje svojih praksi u ostvarivanju jednakosti među građanima.

Sedam gradova s najboljim ocjenama među onima koji su ovog ljeta dobrovoljno sudjelovali u Indeksu primit će nagradu "Gradovi za jednakost" u dvije kategorije: mali i veliki gradovi.

Kako bi se istaknule i podijelile različite mjere koje gradovi poduzimaju u provođenju antidiskriminacijske politike, odnosno izjednačavanju mogućnosti među građanima, razvijen je Indeks „Gradovi za jednakost“. Indeks omogućuje vrednovanje i rangiranje gradova u Hrvatskoj na temelju njihove prakse u području razvoja lokalne demokracije, dobrog upravljanja i osiguranja dostupnosti javnih usluga za posebno osjetljive društvene skupine.