Luka Bebić primio predsjednika Grupe socijalista u Europskom parlamentu

Zagreb - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić primio je u službeni posjet Martina Schulza, predsjednika Grupe socijalista u Europskom parlamentu sa izaslanstvom. Sastanku su prisustvovali i Helga Kondrad, veleposlanica Republike Austrije u RH, Branko Baričević, šef Misije – veleposlanik Misije RH pri Europskim zajednicama i Miro Kovač, pomoćnik ministrice vanjskih poslova i europskih integracija.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora, obraćajući se gostima rekao je da su neke vrijednosti socijalizma ujedno trajne stečevine čovječanstva. Pozitivno je ocijenio potporu Grupe socijalista Republici Hrvatskoj pri ulasku u EU. Naglasio je da na razini Hrvatskog sabora postoji usklađen stav svih stranaka oko pregovora sa EU. Praćenje pregovora se odvija  putem Nacionalnog odbora u kojem participiraju sve parlamentarne stranke.

Martin Schulz je istaknuo važnost suradnje parlamenata, posebno Europskog parlamenta s nacionalnim parlamentima. Grupa socijalista snažno podržava jačanje veza parlamenata i vlada kao partnera u procesu pristupanje zemlje EU.

U nastavku se razgovaralo o komunikacijskim programima koji za cilj imaju pravodobno i objektivno informiranje hrvatske javnosti o tijeku pregovora sa EU. Svi sudionici sastanka su se složili da svi relevantni pokazatelji trebaju biti dostupni građanima kako bi bili pravodobno informirani.