Milorad Pupovac i Mirjana Ferić–Vac primili veleposlanika Republike Turske u RH Umura Apaydina

Zagreb - Predsjednik Odbora za međuparlamentarnu suradnju Milorad Pupovac i članica Odbora Mirjana Ferić–Vac, koji su ujedno i članovi Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, primili su u posjet veleposlanika Republike Turske u RH Umura Apaydina.

Sugovornici su razmijenili stajališta o aktualnim političkim pitanjima u Hrvatskoj i Turskoj. Zastupnica Mirjana Ferić–Vac upoznala je sugovornika sa stanjem pregovora za pristupanje RH Europskoj uniji. Rekla je da je hrvatsko iskustvo primjer za druge zemlje regije te je naglasila da je pristupanje EU prije svega unutrašnje pitanje svake države, tj. njezina spremnost da poštuje visoke demokratske standarde. Veleposlanik Republike Turske u RH Umur Apaydin dodao je da Turska kontinuirano radi na usvajanju pravne stečevine EU i na provedbi reformi, neovisno o tijeku samih pregovora. Tema razgovora bili su i nadolazeći izbori za predsjednika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe.

Veleposlanik Umur Apaydin izrazio je nadu da će predstavnici hrvatskog izaslanstva poduprijeti kandidaturu turskog predstavnika u skladu s uobičajenom tradicijom te institucije.

Autor: Služba za odnose s javnošću